Stäng

Taklampor till hemmet

Sortering:
Unison Taklampa 6-armad E27
KAMPANJ
Pune taklampa natur 50cm
KAMPANJ
Golden taklampa 35cm
KAMPANJ
1 522 kr
Ord.pris: 2 175 kr
Lägg i kundvagnen
1 2 3 4 5 6 

Här har vi samlat taklampor som, med några få undantag, även finns att se i vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Coola, trendiga taklampor blandat med stilrena taklampor för att just du ska hitta din favorit.

Vår prioritering

För oss är det viktigt att taklampan är praktisk och har tekniskt bra egenskaper såsom dimbarhet och bländfrihet. Ska lampan hänga över ett matbord eller kanske en köksö så är detta viktiga aspekter att tänka på. Du kanske ska överväga att hänga två jämte varandra. Dels för att det blir snyggt, men också för att få en bra spridning på ljuset över de, numer, ganska stora matgrupper som säljs.

Arbetsljus över en köksö

Samma sak kan gälla över en köksö eller arbetsbänk. Här är det dessutom viktigt att taklampan har någon form av bländskydd eller är ganska djup eftersom man står upp vid dessa bänkar och lampan/lamporna måste därför hänga högre upp jämfört med vid ett bord. 

Taklampa i sovrumstaket

Ska taklampan hänga i ett sovrumstak är det viktigt att tänka på att lampan är snygg att titta på underifrån när den är släckt. Det är ju trots allt så du ser den när du ligger i sängen. Viktigt också är att den lyser bra när den är tänd eftersom vi tenderar att tända taklampan i sovrummet när vi städar eller söker i garderoben. Ska taklampan hänga över ett soffbord i vardagsrummet är oftast det enda kravet att den är riktigt snygg! Här har nämligen taklampan sällan någon praktisk funktion förutom att ge ett vackert och stämningsfullt mysljus.

Trender

En tydligen trend sen en tid tillbaka är taklampor med klara glas eller öppna klara ljuskällor. Tänk på att komplettera dessa takarmaturer med en dimmer. De kan nämligen lätt bli bländande. Särskilt med dagen moderna filament-LED ljuskällor som har en benägenhet att lysa ganska starkt. Har du ett gammalt hus med högt i tak? Eller kanske ett alldeles nybyggt med ännu högre takhöjd? Vi har stora läckra takkronor som pryder dessa rum. Eller sätt tre mindre taklampor i ett kluster på mitten och låt dem tillsammans bilda en större enhet.

Vårt sortiment

Tre av våra främsta leverantörer gällande taklampor är PR Home från Västergötland, halländska Belid, som både designar och tillverkar sina lampor i Sverige och småländska By Rydéns. Belids taklampor kännetecknas av traditionella modeller i neutrala och naturnära färger där lager på lager, opalglas och lameller ofta återkommer, medan By Rydéns fokuserar på taklampor med klara och färgglada glas och modeller som går utanför ramarna. Den röda tråden hos PR Homes taklampor är leken med olika material och det modernt industriella. Vi har med andra ord ett brett sortiment av taklampor för många tillfällen bara genom våra största leverantörer och lägger vi till våra andra svenska och internationella leverantörer så som bland annat danska Nordlux, Aneta, Oriva och Care of Bankeryd vågar vi påstå att vi har taklampor i alla material för nästan alla rum, tillfällen och inredningsstilar. 


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK