Stäng

Plafonder

Sortering:
1 2 3 4 5 

Vad är en plafond? Ordet kommer så klart från franskans ord för ”tak” en gång i tiden. Det vi menar med en plafond är en armatur som ofta sitter mitt i taket, inte hänger ner och som ger ett rundstrålande ljus.

Varför just en plafond?

En plafond står ofta för allmänljuset i ett rum. Vi har plafonder i alla möjliga utföranden för att det ska passa just ditt hem. Under en massa år har ordet plafond nästan varit synonymt med en svordom i inredningsvärlden vilket vi tycker är tokigt och rent ut sagt orättvist. Visst! en plafond kan vara oerhört diskret och på gränsen till tråkig men på vissa ställen kan det faktiskt vara bra. Till exempel i rum där man vill ha ett bra allmänljus men låta möbler, tavlor och övrig inredning få tala. En plafond kan dessutom vara riktigt snygg och bli ett smycke i ett slätt tak.  Det blir ofta bra i rum där man inte kan hitta på så mycket annat skojigt med belysningen, som i en hall eller ett sovrum. En plafond behövs också i rum där riktigt bra allmänljus behövs såsom barnrum, tvättstuga eller i vissa hallar. Vill du få ditt barn att bygga lego i sitt rum och inte alltid dra ut lådan i vardagsrummet måste du rannsaka dig själv och kolla om du tillgodosett barnets ljusbehov i dennes rum eller om du bara har mysbelysning. Likadant om du har svårt att hålla reda på vantarna i hallbyrån. Finns det bra allmänljus för att det ens ska vara möjligt? För att inte tala om i tvättstugan! Här har vi en riktig och viktig arbetsplats som ljusmässigt måste behandlas som en sådan för att inte arbetsuppgiften ska bli olidlig.

Vårt sortiment

Vi har försökt samla ett antal plafonder här nedan som uppfyller de krav som vi tycker är viktiga. Den ska vara skapligt lätt att sätta upp, ge ett bra allmänljus, vara snygg både från sidan och underifrån och gärna vara dimbara.


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK