Stäng

Bordslampor

Sortering:
1 2 3 ... 10 

En bordslampa (eller ”bordlampa” som vi norrlänningar gärna kallar det) går att använda till så mycket!

En bordslampa kan ha många funktioner

Här har vi samlat bordslampor som man kan ställa på fönsterbrädan, nattduksbordet, skrivbordet eller som dekoration på ett sideboard eller en byrå. Bordslampan ska, i de flesta fall, skapa trivsel och ett mysigt ljus och då passar lampor med tygskärm extra bra. Ska bordslampan däremot stå på ett skrivbord är det viktigt att den är ställbar så att ljuskäglan faller på rätt ställe. Den får gärna vara dimbar så att ljusstyrkan blir precis den rätta för dig. Vi har bordslampor av glas, trä, metall och med eller utan tyg och metallskärmar. Det finns t.o.m. bordslampor med förstoringsglas för de riktigt pillriga arbetena eller om du lider av en synnedsättning och vill få ett hjälpmedel som fungerar. Men de allra flesta bordslampor som du hittar här är ändå av ren dekorativ karaktär och många av dem säljs utan skärm. Ofta med tanken att de ska bli en stående fönsterlampa. Det är inte helt lätt att hitta en snygg skärm till den bordslampa som du valt men under varje produkt finns exempel på skärmar som passar bra i form och storlek. Känner du dig ändå osäker så hör av dig till oss så ska vi hjälpa till så gott vi kan.

Skrivbordslampor blir "sängbordslampor"

En del bordslampor kallar vi lite slarvigt för ”skrivbordslampor”. Det finns nog ärligt talat inte många som har ett skrivbord hemma idag men benämningen lever ändå kvar. Skrivbordslamporna som du hittar här på A-ljus används idag ofta som sängbordslampor istället. Dagens moderna sängar med möjlighet att höja upp bädden eller med höga och djupa sänggavlar gör att det ibland blir mest praktiskt att ställa bordslampor på nattduksbordet. Observera att det idag finns en del smarta bordslampor med USB-uttag för laddning av till exempel mobiltelefoner.

Praktiska tips!

Är du sugen på en bordslampa med öppen klar ljuskälla och är rädd för att den ska blända? Rädslan är befogad! Uppmärksamma att vi har en smart plugg-in dimmer som du enkelt sätter i uttaget och på så sätt kan ställa ljusstyrkan på din bordslampa. Utbudet på dekorativa LED glober av alla det slag blir dessutom bara större och större.

 


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK