Stäng

Badrumslampor och armaturer

Sortering:
Zen vägglampa svart/klar
KAMPANJ
Zen vägglampa svart/opal
KAMPANJ
Zen vägglampa krom/klar
KAMPANJ
Zen vägglampa krom/vit
KAMPANJ
Amy taklampa krom/vit
KAMPANJ
Amy taklampa krom/klar
KAMPANJ
1 2 3 

När man ska välja badrumsbelysning finns det en del saker man bör tänka på.

Prioritera spegelbelysningen

Vi tycker att det viktigaste är att se till att man har riktigt bra belysning på väggen vid spegeln eller badrumsskåpet. Lampan eller lamporna ska helst vara rundstrålande det vill säga lysa framåt mot den som står framför spegeln så att man ser sig själv rättvist. En sådan lampa kan sitta på var sin sida spegeln eller ovanför beroende på plats, spegelns storlek och form. Har man ett skåp måste man ta hänsyn till djupet på skåpet och antingen placera vägglampan en bit ut så att inte skåpet skuggar eller välja en lampa som ska monteras på ovanpå skåpet och på så sätt naturligt får ljuset framför.

Takbelysningen i badrummet

Sen bör man kanske komplettera med något i taket. En snygg plafond, infällda spottar eller varför inte en kristallplafond gjord för badrum. De badrumslampor med kristall som du hittar här på a-ljus är märkta med kapslingsklass IP21 eller högre om de anses lämpliga för badrum. Du hittar olika varianter här på a-ljus.se. Reglerna för vad som är tillåtet att installera i ett badrum har förändrats under åren. Ett badrum är indelat i olika zoner beroende på hur långt ifrån vatten och hur högt ifrån golv en lampa monteras. Fråga oss om du känner dig tveksam och var uppmärksam om du har en takhöjd som inte är högre än 2250 mm. Alla väggarmaturer för badrum och även de flesta plafonder för badrum är gjorda för fast installation. Prata med din elektriker om du känner dig osäker på vad krävs just hos dig.

Tips!

Renoverar ni ert badrum eller kanske bygger nytt vill jag tipsa om att sätta upp ett litet ledljus vid toaletten som antingen får lysa hela natten eller som styrs av närvaro. Det är skönt att kunna gå upp och kissa utan att bli klarvaken av för stark belysning.

Badrum vs. Toalett

Har ni bara en toalett med tvättställ och toalettstol behöver ni inte ta hänsyn till IP-klass. Här kan man sätta upp en vanlig armatur eftersom det inte klassas som våtrum.


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK