Stäng

Lyktstolpar och pollare

Sortering:
Bend pollare (galvad)
KAMPANJ
2 589 kr
Ord.pris: 3 699 kr
Lägg i kundvagnen
Bend pollare (antracit)
KAMPANJ
2 169 kr
Ord.pris: 3 099 kr
Lägg i kundvagnen

En hög lyktstolpe i trädgården eller pollare (kort stolpe) för att markera en gång eller för att lysa upp växtlighet lyfter ditt hems ljussättning på ett fint sätt. Lite arbete krävs med att gräva dit kabel och fixa så att stolpen står stadigt men tro mig; det är värt allt jobb!

Placering av lyktstolpar och pollare

När du funderar på lyktstolpe eller pollare så kan det vara klokt att fundera över var du tänkt placera den och hur eventuell snö och snöskottning kommer att påverka ljuset ifrån den på vintern. Det är många gånger mer praktiskt med en hög stolpe men det estetiska med att ha flera låga pollare kanske överväger nackdelen med att de eventuellt blir översnöade? Är snön inget problem, blir det oundvikliga kompakta Sverigemörkret än mer påtagligt vintertid och antalet ljuskällor kanske måste öka i antal. Ska du däremot belysa en parkering eller gårdsplan gör sig förmodligen höga stolpar bättre. Tänk på att ju mörkare utomhusmiljön är, ju större blir bländningseffekten av att ha några få starka ljuskällor eftersom ögats förmåga att ställa om sig från skarp ljus till kompakt mörker är ganska dålig. Svaret är därför alltid att välja fler armaturer med svagare lampor i varje.

Installation av pollare och lyktstolpar

Kom ihåg att eventuellt komplettera med ingjutningsjärn eller markjärn som du hittar under övriga tillbehör. Glöm inte att gjuta in ett kabelrör! Pollare är inte alltid nödvändiga att gjuta. Beroende på storlek, tyngd och placering kan dessa skruvas fast i trätrall, i trädgårdsplattor eller sättas fast i särskilda markjärn gjorda för att bara grävas ner. Fråga oss gärna vad som kan passa bäst hos just dig. Det är som sagt rätt mycket jobb med att gräva ner markkabel, kanske gjuta fundament och anlita en elektriker för att installera själva stolpen eller pollaren. Men det är värt jobbet; se bara till att ni köper kvalitet så att inte jobbet måste göras om inom kort!


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK