Stäng

Reservglas och lampglas

Sortering:
1 2 3 4 5 »

Under den här kategorin hittar du lampglas av olika former. Det finns skomakareglas och runda glas för utomhuslampor som stolpar och vägglampor. Du hittar även fotogenlampsglas och strindbergsglas.

Mått

Kolla noggrant så att måtten stämmer överens med det du efterfrågar. Om vi har missat att ange måtten; tveka inte att ringa eller skicka en e-post till info@a-ljus.se så ska vi ta fram tumstocken och mäta åt dig. Vi uppskattar din feedback och försöker förbättra informationen eftersom.

Färg

När vi skriver opalglas så menar vi mjölkvita glas. Champangefärgade glas är opalvita på insidan och beige-gula i färgen på utsidan. Frostade glas är klara glas i grunden som har blästrats så att ytan blivit matt och sprider därför ljuset jämt och vackert.

Fotogenlampsglas

Till fotogenlampor eller elektriska lampor som ska se ut som fotogenlampor finns det tre vanliga typer av glas. Vestakupor är vanligast och dessa finns i en mängd olika storlekar. Mät innermåttet (diametern) på ringen där vestaskärmen ska ligga. Välj därefter en kupa som har samma eller några millimeter mindre mått så brukar det fungera. Tulpankupan är också vanlig men finns däremot bara i två olika storlekar. Även här är diametern på ringen där kupan ska stå det viktigaste måttet att mäta. Innanför dessa två olika glas sitter ofta ett brännarerör. Dessa finns i en rad olika bredder och höjder. Kosmosglas är vanligast om lampan drivs med lampolja (fotogen) medan ett glas med en rundare form nertill är bättre om det ska rymmas en elektrisk ljuskälla i den.

Strindbergsglas

Kupor eller lampskärmar till Strindbergslampor finns i grova drag i fyra olika storlekar. De vanligaste är 200mm och 235mm i diameter nertill. Mäta så att du hittar rätt. Vi tar våra glas främst från anrika Karlskrona lampfabrik som är en gammal gedigen leverantör som står för svensk tradition och hög kvalitet. 

Glas till utomhuslampor och plafonder

Här hittar du även runda glas till utomhuslampor på vägg och stolpe men som även kan sitta på plafonder. De finns i storlek 150-350mm i diameter och med olika storlek på flänsen.

.


Mobil vy | Byt till Standardvy

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
499 kr kvar till fri frakt
Till kassan
30 dagars öppet köp!
Snabb leverans
Fri frakt över 499 SEK